Yritys
Taitohankinnan tausta yritystoimintaan


Suomen taitohankinta Oy:n julkisen hankinnan yritystoiminta alkaa helmikuusta 2002, jolloin perustin toiminimen Hankintapalvelu Kari Annala. Toiminnan käynnistyminen ja hyvä eteneminen sekä kasvanut tavoitteellisuus antoivat sysäyksen muuttaa yritysmuotoa. Perhekeskeisyyttä korostaen yritysmuoto muutettiin osakeyhtiöksi ja kesäkuussa 2005 toimintansa aloitti Suomen taitohankinta Oy.

Yrittäjän vahva kokemus ja innovatiivisuus mahdollistivat julkisen hankinnan käytännön toimintatapojen kehittämiseksi, että Taitohankinta lähti vuonna 2006 yhteistyökumppaniensa kanssa kehittämään julkisiin hankintoihin sähköistä kilpailuttamisohjelmistoa. Mallia ei ollut, mutta vuosien kokemus auttoi uuden toimintatavan mallintamisessa. Sähköposti- ja kirjeviestinnästä siirryttiin kertaheitolla suljetun, sähköisen kilpailutusohjelmiston toteuttamiseen vuonna 2007, ensimmäisenä ainakin Suomessa. Ohjelmiston nimeksi tuli Kilport Juha.

Syyskuussa 2016 on otettu käyttöön Kilport- ohjelmisto, joka uudistettuna ja päivitettynä jatkaa sähköisen kilpailuttamisen perinnettä. Uusittu Kilport toimii osoitteessa https://kilport.fi.